Magamról

Szabó Tamásnak hívnak. Püspökladányban születtem 1978. november 6.-án. Nagyon szép szőke kisfiú voltam, legalább is ezt állítják az ismerősök. Bizonyítékként itt egy fénykép. Ezen képen úgy 3 és fél éves lehettem...

Az általános iskolai tanulmányaimat a Zója általános Iskolában kezdtem és egy átnevezés után már a Kálvin Téri általánosban végeztem el. Középiskolába is Püspökladányba jártam, a Karacs Ferenc Gimnázium és Ruhaipari Szakközépiskolába. 1997. június 13.-án - pénteken - sikeres érettségi vizsgát tettem, 4.6 -os átlagot értem el. Egy hónappal később középfokú számítógép kezelői vizsgán vettem részt, melyet jeles eredménnyel végeztem el. Itt megnézheted az érettségi tablóképem kicsinyített változatát.

Abban az évben jelentkeztem a először a Kossuth Lajos Tudományegyetemre és az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre, programozó matematikus szakra. Sajnos egyik helyre sem vettek fel.
A sikertelen felvételi után egy évig a debreceni Beregszászi Pál Szakmunkásképző és Ipari Szakközépiskolába jártam, ügyvitel-technikai műszerész "szakra". A tanév folyamán ismét beadtam jelentkezésemet 3 egyetem 7 szakára.
A felvételi - amely most nehezebb volt, mint egy évvel korábban - nem sikerült ugyan túl jól, de így is sikeresnek bizonyult, 5 szakra felvettek (volna) az elért pontszámom alapján. Mivel csak és kizárólag a legkisebb sorszámú helyre vehetik fel az embert, így '98 szeptembertől az ELTE informatikatanári szakán kezdtem meg tanulmányaimat. Az első évet sikeresen befejeztem, 1999. június 16.-án az utolsó vizsgám is sikerült.
Az év (a félév) pozitív szenzációja számomra, hogy én lettem az évfolyam legjobbja elektronikából.
A kb. 55 emberből csak két embernek sikerült 4.0-es átlag felett teljesítenie...

Harmadik év végén sikeresen lettem a Pedagógia - Pszichológia (Pepsi) szigorlatot, Az informatika szigorlatot, és a programozási nyelvek záróvizsgát.

A negyedik évben megszabadultam a mumus tantárgyaktól, végre nincs matematika óra az órarendemben, és Nyelvek és automaták is ki van pipálva.

Lassan eltelt az utolsó év is, már alig-alig voltak csak órák. Némi adminisztrációs probléma után megkezdhettük, és végül be is fejeztük gyakorlótanításunkat a Radnóti Miklós Gyakorlóiskolában. A többesszám itt arra a szűk csoportra utal, amit Köménymag név alatt megtalálható a linkek között...

Május elsejére sikeresen teljesítettük a szakdolgozat követelményeit, (adminisztrációs tévedés miatt 2 héttel határidő előtt...) majd sikersen megvédtük azt és lediplomáztunk. Ezzel számomra le is zárult egy korszak, és bár még vissza-vissza járok látogatóba a "mag"-hoz, de már nem koptatom az egyetem padjait...

Azaz némileg mégis, idén OKJ képzés keretében havonta 3 napot ismét a padsorokba töltök, nyáron pedig remélhetőleg sikeres Rendszergazda-rendszerinformatikus vizsgát fogok tenni.

2003. novembere óta a II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Középiskolában dolgozom, mint oktatástechnikus...