Ludens ------------------------------------------ Keresés a neten
Utolsó módosítás: 2000. szeptember 17.


ELTEvista
Az ELTE 'hivatalos' keresője. Csak az egyetemi oldalakat ismeri, azonban azokat meglehetősen jól.

Search for:
Results per page: Output format: Match:

Az egész világon túl sok weboldal van, emiatt még a legnagyobb keresők is csak elenyészően kicsiny részüket ismerik. Gyakran adnak a keresők fals, vagy elavult eredményt, azonban kitartó munkával rá lehet akadni a kívánt oldalra. Most néhány keresőt ismertetünk a bő választákból.

Altavista
Az Altavista az egyik klasszikus ,,nagy'' kereső. Rengeteg ismert oldallal, azonban igazi elonye az, hogy a Haladó lekérdezés alatt igencsak bonyolult feltételekkel is lehet keresni.

Google
A Google törekszik arra, hogy a visszaadott találatok között többségben legyenek az érdekes oldalak. Egyszerű bóklászásra, érdeklődésre ideális.

Northern Light
Különlegessége ennek a keresőnek, hogy a találatokat támák szerint csoportosítja, ez hosszas kutatásnál nagy előny lehet.

Yahoo
A Yahoonál emberek százai témakörök szerint csoportosítanak rengeteg oldalt. Egy jó kis tartalomjegyzéknek tekinthető tehát. Felhívjuk figyelmét, hogy a Yahoo keresô az Altavistát hívja segítségül, ezért nem ajánljuk egyszerű keresésre. Ha azonban önt egy témakör érdekli, a Yahoo segítségére lehet.

Excite
Az Excite keresô aszerint rendezi sorba a találatokat, hogy mekkora valószínűséggel szólnak a keresett szóról. Mivel ez a keresô más oldalról közelíti meg a problémát mint társai, elôfordulhat, hogy ezzel találhatja meg a szükséges információkat.

FTP Archie
A világ anonymous FTP szerverein kereshet az FTP archie segítségével.