Ludens -------------------------------- Freeware Archive Copyright
Utolsó módosítás: 2000. június 17.


Szerzői jogi követelmények, és ajánlások a Ludens Freeware Archívumhoz

Minden csomagnak van tulajdonosa
Minden csomagot készített valaki. A készítője (vagy a jogtulajdonos) jogosult meghatározni, hogy milyen feltételekkel mit lehet kezdeni a szellemi termékével. Minden csomaghoz tartozik az arra a csomagra érvényes Szerzői Jogi Információ.

Itt szabad szoftverek vannak
Minden csomag jogtulajdonosa nyilatkozta, hogy az ide feltett csomagját bármely természetes, vagy jogi személy, bármely célra (oktatás, kutatás, hobbi, termelés, stb) szabadon használhatja, azt szabadon (és előzetes, valamint utólagos jováhagyás nélkül) továbbadhatja, publikálhatja. A csomagok jogtulajdonosai nem tartanak igényt sem anyagi, sem más jellegű kompenzációra. Általában a jogtulajdonosok fenntartják azt az igényüket, hogy a csomagok továbbadásakor a Szerzői Jogi Információk csorbítatlanul továbbadódjanak.

A felelősséget teljes egészében elhárítjuk
Sem az Eötvös Loránd Tudományegyetem, sem ennek az archívumnak az üzemeltetése, sem a csomagok szerzői, jogtulajdonosai nem vállalnak semmiféle felelősséget az archívum és az itt elhelyezett csomagok (szoftvertermékek) használatából keletkezett semmiféle kárért. Mindenki, aki az itt elhelyezett csomagokat használja, saját maga felel a használatból eredendő bármiféle kárért, ugyanúgy, ahogy saját maga kamatoztathatja az itt elhelyezett csomagok használatából származó esetleges előnyöket.

Ajánljuk a GPL-t
Az archívum üzemeltetése jó szívvel ajánlja minden szoftverfejleszőnek a legalább második verziójú GNU General Public License -t, amit a Szabad Szoftver Alapítvány (Free Software Foundation) készítetett, publikált.